I 2023 afholder vi det samme kursus 2 gange:


3 - 14. juli 2023 (PDC1)

&

21. aug. - 1. sep. 2023 (PDC2)


Tilmeld dig i god tid, da vi har begrænset antal pladser!

Priser

Alm. deltagende: 8.900 kr

Studerende/lav indkomst: 7.000 kr

Firma: 11.000 kr + moms (kvittering sendes til dit firma)

Se hvad dine penge går til - tryk her.


Prisen inkluderer fuld økologisk kost, undervisning, materialer, medlemsskab af foreningen Permakultur Danmark, bidrag til permakultur udviklingsarbejdet i U-lande, samt overnatning i eget telt. Privat indkvartering kan evt. arrangeres på Friland efter tilmelding :)

Dette kursus er for dig:

  • der ønsker at få mere viden om bæredygtig, livsbekræftende livsstil,
  • der vil kunne lave helhedstænkende design,
  • der drømmer om at realisere en forsvarlig fremtid,
  • der ønsker et kursus med erfarne undervisere, med hænderne i jorden, hjertet i centrum og hovedet i udvikling
  • der vil have Permakultur Certifikat, og
  • for dig der vil påvirke dine omgivelser.


Hvorfor tage PDC kursus hos os?

Vi er et gennemarbejdet team af praktikere, iværksættere og walk-the-talk undervisere, som brænder og arbejder for at skabe en grøn og frodig planet med omtanke for alle. Vi har afholdt PDC på Friland siden 2016 og inddrager praktiske eksempler på alt fra økobyg til skovlandbrug, gravefri dyrkning og fermentering, til sociokrati og personlig målsætning. Vores kurser er i konstant udvikling, da vi søger den nyeste og mest relevante viden, så du får de bedste værktøjer og teknikker med hjem.

Du vil kort sagt blive bedre rustet til at sætte et positivt fodaftryk!

Godt at vide…

Permakultur Design Kurset er et internationalt standardiseret kursus. 70% af indholdet er obligatorisk, uanset hvor i verden, man tager kurset. De resterende 30% er tilpasset den geografiske placering og ofte med et særligt fokus. Kurset er teoretisk, men med afsæt i praktiske eksempler.


Det obligatoriske indhold inkluderer emnerne: Byggeri, Teknologi & værktøjer, Uddannelse & kultur, Helbred & åndeligt velbefindende, Penge & økonomi, Jordbesiddelse & lokalstyre, samt Land- & naturforvaltning.

Den engelske betegnelse for Permakultur Design Kursus er Permaculture Design Course, eller forkortet PDC. Som minimum omfatter et Permakultur Design Kursus 72 undervisningstimer.

Kurset her er et udvidet kursus med besøg til forskellige hjem og byggeri, haver og landbrug. Kurset er derfor ikke et havebrugskursus, som nogle forveksler "permakultur" med. Kurset er meget mere end det ;)



På kurset underviser...

Vi er tre undervisere med diplom i permakultur, hvilket er din garanti for at vi har længerevarende, dybdegående erfaring med praktisk permakultur og implementering af permakultur design.


Cathrine Dolleris har erfaring med permakultur i Sydafrika, Nepal og Vietnam. Hun har været bestyrelsesmedlem i foreningen Permakultur Danmark i mange år og startet det danske netværk af LAND permakultur demonstrationscentre. Cathrine er aktiv permakulturist og er i gang med at retrofitte sit nye gamle bondehus på hendes LAND Center, Kattekærhus på Orø i Isefjorden. Cathrine underviser løbende på hele kurset.


Tycho Holcomb & Karoline Nolsø Aaen bor på Friland i et selvbygget halmhus med integreret dyrehold, skovhave, køkkenhave, planteskole og ikke mindst skovlandbruget Myrrhis. Stedet er et akkrediteret LAND Center, hvor permakultur kan opleves i praksis. Tycho er selvlært plantemand med stor passion for spiselige vækster og selvforsyning, mens Karoline er uddannet biolog med fokus på kredsløb og jord. Begge arbejder de med design af dyrkningssystemer på lille og stor skala, samt formidling af permakultur.

Kurset arrangeres af Karoline og det vil være hende du som deltager har kontakt med forud for kurset.


Gæsteundervisere

Vi har glæde af en række eksperter, der beriger kurset med oplæg og rundvisninger indenfor bl.a. bæredygtigt byggeri og økonomisystemer. Hvem afslører vi kort før kursusstart :)


Certifikat i Permakultur

Efter succesfuld deltagelse på Permakultur Design Kurset tildeles du et Certifikat i Permakultur. Som certifikatholder har du ret til at kalde dine egne designede projekter ”Permakultur” og undervise på korte kurser i permakultur. Se gerne mere om Permakultur Certifikat og kursets formelle krav her. Kurset er godkendt af foreningen Permakultur Danmark. Det er din garanti for, at kurset undervises af kompetente undervisere som praktiserer permakultur til daglig, aktivt deltager i nationale og internationale permakulturnetværk og sammenhænge, har uddannet sig i formidling og undervisning af permakultur, samt ikke mindst altid arbejder for at kurset er af højeste kvalitet.


NB! Det er en forudsætning for at modtage Permakultur Certifikatet, at du deltager ALLE dage.


Lokaliteten, Friland

Kurset holdes i økolandsbyen Friland på Djursland (35 km fra Aarhus). Friland blev landskendt som følge af DRs dokumentarudsendelser om etableringen af økolandsbyen fra 2001. I dag består andelsforeningen Friland af 42 husstande med fokus på bæredygtig byggeri, minimering af affald, forsvarlig spildevandsrensning og en mangfoldig skare af beboere i alle aldre. Landsbyen summer af eksempler på praktisk permakultur og er derfor et oplagt sted at afholde et permakultur design kursus. Du kan læse mere om Friland via linket her.


Kurset afholdes på adressen: Ravnen 4, Feldballe - 8410 Rønde.


Program

Undervisningen starter hver dag kl. 8.30 og slutter kl. 21.15

Formiddagsundervisning: 8.30-12.30

Frokostpause: 12.30-13.30

Eftermiddagsundervisning: 13.30-17.00

Reflektionstid: 17.00-18.00

Aftensmad: 18-19.00 el. 19.30

Aftenundervisning/oplæg: 19.00 eller 19.30-21.15


OBS: Bemærk at det ikke er muligt at medbringe børn, familie eller kæledyr på kurset

pga. begrænsede overnatningsfaciliteter og opholdsrum.


Kurset er interaktivt, og du vil som deltager blive aktivt involveret, samt udføre små designopgaver i løbet af de forskellige emner. På kursets sidste del vil du i samarbejde med andre deltagere arbejde på et mere dybdegående design, der tager udgangspunkt på et fysisk areal. På kurset ser vi levende eksempler på bl.a.: økologisk byggeri, fleks- og masseovne, røgvasker, regnvandssystemer, integreret dyrehold, skovhaver, køkkenhaveteknikker, regenerativt landbrug og spildevandsrensning. Vi stiller vores bibliotek tilrådig, så du kan lade dig inspirere yderligere til spændende viden.

 

Vi glæder os til at se dig!

d. 3 - 14. juli 2023 (PDC1)

Ved tilmelding betaler du samtidig depositum á 1000kr.

Vi sender dig faktura for det resterende beløb på et senere tidspunkt.

d. 21. aug - 1. sep. 2023 (PDC1)

Ved tilmelding betaler du samtidig depositum á 1000kr.

Vi sender dig faktura for det resterende beløb på et senere tidspunkt.